CUKORFOGYASZTÁS HATÁSAI A BŐRRE

A bőrproblémák és az egészségtelen élelmiszerek fogyasztása közötti szoros összefüggés van. Sokat vitatott téma, DE… amit elfogyasztunk az hatással van egészségünk és bőrünk állapotára is!
Te is megtapasztalhattad már… pattanások, kiütések, zsíros, fénylő bőr…
A cukor például nagyobb mennyiségben fogyasztva nem csak a szervezetre, de a bőrre is kedvezőtlenül hat.

A rendszeres cukor fogyasztás a szervezetben szabadgyököket hoz létre, ezek pedig felgyorsítják az öregedés folyamatait.
A ráncképződés három alapvető oka :

  • a hámréteg megvastagodása,
  • a hám tömörségének elvesztése,
  • és a legfontosabb a cukor kollagénrostokhoz való kötődése, vagyis a glikáció, melynek eredménye rugalmatlan, merev rostok kialakulása.
  • A glikáció károsító hatását a káros szabadgyökök tovább erősítik. A bőr ezáltal elveszti egyenletességét és tónusát, kialakulnak az állandó ráncok.
    A cukor lebontásához és felszívódásához több, számunkra fontos tápanyag is szükséges. Ezek a folyamatok elvonják testünktől a vitaminok egy részét (pl. : B1, C vitamin), a kalciumot, gyengíti az immunrendszert, megfeszített munkára készteti a hasnyálmirigyet, hozzájárul a bélflóra felborulásához azzal, hogy szaporodásra készteti azon gombákat és baktériumokat, amelyek táplálékként fel tudják használni gyulladásokat idézve elő a szerveztben.

    Próbáld ki, hogy két hétig kihagyod az étrendedből a cukrot, és látni, tapasztalni fogod a változást a bőrödön! A bőr zsíros fénylése megszűnik, csökkennek a ráncok, eltűnnek a szarkalábak és feszesebb lesz a bőr.
    Továbbra se felejtkezz meg a bő folyadékbevitelről!