NAPFÜRDŐZZ OKOSAN!

Napfürdőre szüksége van a szervezetnek, energiát nyerünk belőle, ahogy a növények is. A Nap az életet adó fény, a teremtés szimbóluma.
A felelőtlen napozás azonban okozhat károkat a bőrünkben, de a mértékletes napon való tartózkodásnak számos pozitív előnye van.
A napon tartózkodás idejét meghatározza az életkor, a bőr színe, a napszak, mely földrészen élsz, és nem szabad megfelejtkezni arról, hogy bizonyos gyógyszerek szedésekor kerülni kell a napot, mert fényérzékenyítők lehetnek!
Napfürdőzni reggeltől 11-óráig, délután 15 órától napnyugtáig szabad!

Napfürdőzés pozitív hatásai testre és lélekre:

 • fokozza a szerotonin (boldogság hormon) termelődését, javítja a hangulatot,
 • kutatások bizonyítják, hogy a szerotonin termelődésének köszönhetően a napfény enyhíti a depressziós tüneteket, pozitív hatással van a közérzetre,
 • erősíti az immunrendszert,
 • csökkenti a stresszt,
 • segítheti egyes bőrbetegségek gyógyulását: pl. az aknés bőr, pikkelysömör, ekcéma
 • Nap hatására termelődik szervezetünkben a D-vitamin, ami a kalcium megkötéséért is felelős. Kutatások bizonyítják, hogy a napfény hatására csökken a csontritkulás kialakulásának esélye,
 • hat az alvás minőségére ugyanis serkenti a melatonin természetes termelődését, mely nyugodt alvást eredményez.
 • Milyen szabályokat érdemes szem előtt tartani a vágyott szín és a ragyogó bőr eléréséhez?

  Délidőben nyáron 11-15 óra közötti időszakban nem szabad direkt napon tartózkodni! A mediterrán területeken élő emberek is ilyenkor sziesztáznak nem véletlenül! 11-15- óra között ugyanis olyan erős a nap, hogy kifejezetten káros a bőr számára, mert ilyenkor éget a nap, nem barnít.
  Napozás előtt feltétlenül tisztíts meg az arcbőrödet, távolítsd el a sminket, rendszeresen használj arclemosót, tonikot, könnyedebb hidratáló krémeket ezzel is biztosítva bőrödnek a szabad légzést.
  Ügyelj a fényvédelemre, a napozás utáni extra táplálásra.

  Fényvédelem
  Évről évre megtapasztalhatjuk, hogy az UV sugárzás egyre erősebb!
  A bőr védelmi funkciója, hogy fokozott pigment termeléssel védekezik a fényhatások ellen. A napfény széles spektrumú sugárzás, mely infrasugárzásból (szemnek láthatatlan, de érezhető hősugárzás), látható fénysugarakból, és ultraibolya sugarakból állnak, mely nem láthatók DE szemre, bőrre hatással vannak!
  UV-A sugarak hatolnak a legmélyebbre, áthatolnak a hámrétegen, direkt pigment képzők (a már meglévő melanint sötétíti), erősen szárít, bőröregedésében, vízvesztésében és a korai ráncok kialakulásában szerepet játszik.
  UV-B sugarak a melanin képzést fokozza, gyulladáskeltő, bőrpírt, lemezes hámlást, pigment foltokat okozhat.
  UV-C sugarak normál esetben a bőrfelszínig hatolnak, fertőtlenítő hatásuk van, bőrgyulladást, kötőhártya-gyulladást idézhet elő.
  A különböző fényvédő termékek védelmet jelentenek a káros UV sugarak ellen, megakadályozzák a nap okozta foltok kialakulását, a bőr idő előtti öregedését.

  Kozmetikai kezelések, bőrradírozás után TILOS direkt napnak kitenni a bőrt 1-2 napig, használj fényvédő faktoros krémet vagy természetes fényvédőket! pl.: sheavaj, kakaóvaj

  Napozás utáni védelem
  A napozás utáni krémek pótolják a bőr elvesztett nedvességtartalmát, kellemesen hűsítenek, nyugtatnak.

  Folyadékpótlás
  A felnőtt ember szervezete átlagosan kb. 60-70 % vizet tartalmaz. A kor előre haladtával csökken a szervezet víztartalma, ettől lesz ráncosabb a bőr, lazábbak a szövetek, és gyengébb a keringés is.
  A szervezet alapvető életfolyamatai a kiegyensúlyozott vízháztartástól függenek. A káros anyagok kellő vízfogyasztás mellett tudnak kiválasztódni. A vesén kívül a légzést, a vérkeringést és a mirigyek működését a szervezet víztartalma szabályozza. Minél több tiszta vizet iszunk, annál jobb lesz a vérkeringésünk, annál intenzívebben tudnak a bőrön, a vesén és az emésztőszerveken át is kiürülni a szervezetből a káros anyagok. Keringésünk felpezsdül, izmaink és bőrünk tónusosabb lesz!
  A nap folyamán egyenletesen elosztva fogyasszunk a nyári napokban legalább 3 liter folyadékot!

  Az egyedülálló Thalgo szabadalommal védett SUN’YTOL komplexnek köszönhetően új fejezet kezdődik a napvédelemben.
  A természetes alga tartalmú fény és hő stabil napszűrő védelmet jelent a káros UV sugarak ellen, megakadályozza a nap okozta foltok kialakulását, a bőr idő előtti öregedését.

  Élvezd Te is a nyarat Thalgo napozó termékkel, hogy a napozás felhőtlen legyen!