A TENGER, SZÉPSÉGED KERTJE

THALGO 50 éve

Tenger, ahol az élet elkezdődött.

Thalgo feltárta az óceánok aktív összetevőinek gazdagságát, páratlan tápláló, regeneráló, hidratáló és stimuláló hatását. A készítményekben gazdagon megtalálható tengeri algák, az óceánból nyert Séve Bleue(tengeri eredetű forrásvíz), friss virágok (jázmin, rózsa...), különféle gyümölcskivonatok. Bőrgyógyászok és kutatók együttműködve fejlesztették ki a tökéletes, bőrbarát exkluzív arc és testápoló termékeket. Minden Thalgo bőrápoló valódi tengeri koncentrátumokat tartalmaz, varázslatos illatvilág, finom textúra, személyre szabott kezelések, speciális masszázstechnikák jellemzik. Már az első alkalommal láthatóak az eredmények, a termékek védelmet nyújtanak a bőr számára, erősítik, fokozzák és felfedik a bőr eredeti szépségét!
Thalgo kezelések alkalmával speciális üdvözlő masszázsban részesülhetnek, felfedezhetik és érezhetik a "tenger lágy érintését". Perceken belül az érzékeket megnyugtatva, a légzést harmonizálva a kezelésre hangolódva, igazi pihentető élményben részesülhet, fogékonyabbá válva a bőrápoló termékek befogadására. Bőre megújul, felfrissül mintha kicserélték volna! A kezelés első lépéseként fontos a bőr megfelelő előkészítése, az arc alapos tisztítása és a smink eltávolítása, hogy képes legyen bőre befogadni a jobbnál-jobb hatóanyagokat!
Ismerkedjünk meg azokkal a természet adta kincsekkel, melyek a Thalgo készítmények legfőbb hatóanyagai:

Algák

Napjainkban egyre nagyobb az érdeklődés a természetes anyagok iránt, keresettek az olyan kozmetikumok, melyek természetes anyagokat tartalmaznak. Lényeges, hogy megelőzzék, csökkentsék az öregedési folyamatokat, óvják a bőrt a környezet káros hatásaival szemben. Az utóbbi időben az alga egyre inkább a figyelem középpontjába került. Az algák szerepe kiemelkedő az élővilágban, a legősibb élőlények közé tartoznak. Egyes algafajok (pl.: a cianobaktériumok vagy kék algák) már 3,5 milliárd évvel ezelőtt megjelentek a Földön.
Földünkön több mint 30 ezer algafajta él. Előfordulnak édes és sós vizekben de egyes fajták a talajban, a növényeken vagy a sziklákon is megélnek. Fotoszintetizáló szervezetek, a légkör oxigénjének egyharmadát termelik és a tengerek öntisztulási folyamataiban is jelentős szerepük van. Ténykedésüknek köszönhetően jelentős mértékben hozzájárulnak a légkör oxigéntartalmának kialakításához!
A tengeri algák a tengervíz megannyi hasznos anyagának ezerszeresét képesek "magukba felhalmozni". Fantasztikusan gazdagok fehérjében, poliszacharidokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben, telítetlen zsírsavakban és egyéb biológiailag aktív molekulákban, amelyek az alapvető életfunkciók biztosításához szükségesek. Terápiás hatással vannak az anyagcsere folyamatokra. E tulajdonságuknak köszönhetően a gyógyszeripar, a kozmetikai ipar, a gyógyászat és az élelmiszeripar előszeretettel használja az algákat.
Az algák nagy része képes alkalmazkodni a környezeti hatásokhoz, a kiszáradáshoz és a fokozott UV sugárzáshoz, mely tulajdonságokkal hozzájárul a száraz, a környezeti ártalmaknak fokozottan kitett, érzékeny bőr kezeléséhez is!
A teljesség igénye nélkül a következő anyagokban igen gazdag:

  • ásványi anyagok:

    - makro elemek: Na, Mg, Ca, K, Cl, Si, P , a szilícium és a foszfor feszesíti a kötőszövetet, a kalcium szabályozza a bőr sejtosztódását, a vörösréz és a kén antibakteriális hatású, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő

    - mikro elemek: J, Fe, Cu, Zn, B, Ni, Se, Mn

  • nyomelemek: a bőr anyagcsere-folyamatainak szabályozásában nélkülözhetetlen anyagok pl: cink, szelén
  • aminosavak, melyek a sejtek regenerálódásában játszanak fontos szerepet (pl.: lizin: immunrendszer erősítő, hozzájárul a kollagén termeléséhez, lassítja a ráncok kialakulását, és sokáig feszesen, egészségesen tartja a bőrt, arginin: hat a sejtek élettani folyamataira)
  • vitaminok (A,B1, B2,B5,B6,B12, niacin, C,E,K) A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek táplálékkal kerülnek rendkívül kis mennyiségben a szervezetbe, biokatalizátorok melyek nélkülözhetetlenek az enzimek működéséhez, elengedhetetlenek a normális életfolyamatokhoz.
  • antioxidánsok, melyek a szabadgyökök káros hatásai ellen védenek, fiatalon tartják a szervezetet

  • Algák a szépségápolásban

    A legújabb vizsgálatok szerint az alga sejt szerkezete és az emberi bőr szerkezete rendkívüli hasonlóságot mutat, ezért számos kozmetikai készítményben felhasználják. Természetes méregtelenítő hatással rendelkeznek, erős hidratáló, anyagcsere fokozó hatásúak.

    Bőrre gyakorolt hatása

    A kozmetikában és gyógyászatban használt algakivonatok növelik a bőr barrier funkcióját, fokozzák a kollagén képződést. Csökkenti az UV sugárzás okozta bőröregedést, nem szárítják a bőrfelszínt, nagy mennyiségű vizet képesek megkötni. Tartósan fokozzák a vérkeringést, ezáltal megakadályozzák a bőr alatti kötőszövetek rugalmasságának elvesztését. Klorofil tartalmának köszönhetően stimulálja az anyagcserét és a sejtlégzést, így jótékonyan befolyásolja a sejtek élettartamát és a regenerációs folyamatokat, lassítva az öregedést.

    Mire jó még?

    Segíti az emésztést, regenerálja a szöveteket,elősegíti a sebgyógyulását, gyulladáscsökkentő, immunrendszer erősítő, növeli a sejtek élettartamát, serkenti a kollagén szintézist, gátolja a sejtek oxidációját, javítja a bőr és a kötőszövetek rugalmasságát. Mindent összevetve, ahol alga van ott ÉLET van!

    Óceánból nyert Séve Bleue

    Az óceánok kínálják a természet legnagyobb csodáit. Észak-Franciaországban, a Cote d’Armor partjai mentén több mint 30 km hosszan húzódik a Cote de Granit Rose (Rózsaszín Gránitpart).
    Az óceán mélyéből származó tengeri forrásvíz rendkívül gazdag ásványi anyagokban, nyomelemekben: Ca, K, Mg, Cu, Na, Mn, Si. A meglehetősen magas ásványi anyagokat tartalmazó forrásvíz 22 méter mélyről tőr fel, ami 14-szer több sziliciumot, 12- szer több magnéziumot, 8-szor több cinket tartalmaz mint a tengervíz. Mindezek természetes ragyogást, extra nedvességet, hidratálást nyújtanak a bőrnek. A szilicium elengedhetetlen a kollagén és porc szintézishez, a kötőszövet víztartalmának megőrzéséhez és a sejtlégzéshez.
    A cink kiemelkedő szerepet tölt be a szervezetben lezajló enzimatikus folyamatok szabályozásában. Számos enzim működéséhez szükséges, részt vesz a nukleinsavak (DNS, RNS) térszerkezetének beállításában, általános méregtelenítő. Kedvező hatásai vannak a pattanásos, aknés bőr kezelésében, a sebgyógyulás és hámosodás elősegítésében, antibakteriális hatással rendelkezik. Kiválóan alkalmazható ekcémás bőrnél.