ARCÁPOLÁS FÉRFIAKNAK

ÁPOLT KÜLSŐ...
NEM CSAK NŐKNEK!


A férfiak számára is egyre fontosabb a külső megjelenés. Bár a klasszikus elgondolás szerint „női dolog” kozmetikushoz járni, mégis a férfiak bőrének is szüksége van a megfelelő ápolásra, tisztításra az egészséges bőrkép eléréséhez.
A férfiak és a nők bőrének a felépítése azonos, mégis sok mindenben különbözik, más-más törődést igényel.
Pórusaik tágabbak, a szaruréteg vastagabb, a férfi hormonoknak köszönhetően faggyútermelésük fokozottabb, több verejtéket választanak ki. Az elasztikus és kollagén rostok kompaktabbak így több vizet képesek megkötni. A férfiak kötőszövete rácsos szerkezetű, ennek köszönhetően stabilabb, feszesebb tartást biztosít az alatta lévő zsírszöveteknek, ellentétben velünk, nőknek egyenes lefutásúak a rostjaink.
A férfiak bőre ugyanúgy kiszárad, veszít a rugalmasságából, a borotválkozás miatt különleges odafigyelésre és ápolásra van szükségük. A borotválkozás irritálhatja és hajlamosabbá teheti a bőrt a gyulladásra. Ahhoz, hogy a borotválkozás után ne pirosodjon ki a bőr és ne „pattogjon” ki, alaposan be kell nedvesíteni a felületet, hogy a borosta szálai megpuhuljanak. Fontos a borotválkozás előtti alapos arctisztítás! Erre a célra habzó lemosó gélt használj, ami eltávolítja a felesleges faggyút, szennyeződéseket, az arcbőr felfrissül. Tiszta borotvát és ápoló borotvahabot vagy borotva gélt célszerű használni. A borotválkozás utáni égő, húzódó érzés, valamint a borotva által okozott sérülések gyógyulását elősegítő after shave balzsamok segítenek a tünetek enyhítésén. Bőrtípustól és életmódtól függően a harmincas évektől érdemes elkezdeni a bőr intenzívebb regenerálását krémekkel, szérumokkal, így megakadályozhatod a szarkalábak és ráncok kialakulását.
A kozmetikai kezelések alkalmával tapasztalatom szerint a férfiak ugyan úgy kedvelik a wellness kezeléseket mint a hölgyek, beleértve a hatóanyag bevitelt és a masszázst.

Aki még nem tapasztalta meg a kezelések jótékony hatásait itt az ideje, hogy kipróbálja!

Kapcsolj ki és töltődj fel!