TAVASZI FELFRISSÜLÉS

Lassan ébred a természet egyre többet süt a nap, nyílnak a virágok, rügyeznek a fák és üde zöld ruhát ölt magára a természet.

Ahogy közeleg a tavasz egyre inkább rabul ejt a gondolat, hogy a természettel együtt Én is megújuljak, felébredjek téli álmomból!
A téli „begubózós” időszak után jól esik a friss levegőn a szabadban futni, kerékpározni, kirándulni.
Tavasszal ugyanis megnő a szerezet mozgásigénye, a mozgás pedig endorfint szabadít fel, ami jó hatással van a szervezetre, erősíti az immunrendszert, teljesítmény fokozó hatása mellett javítja testi-lelki közérzetünket.
A téli hónapok alatt a bőr veszít frissességéből, üdeségéből. Az időjárás és a környezeti hatások, a vitaminhiány mind-mind nyomot hagy…

Ahogy a természet is időről - időre megújul, ugyan úgy a bőrünknek is szüksége van az újjáéledésre!

Az arcbőr helyes ápolására gondoljuk úgy, mint egy hosszú távú befektetésre. Fontos tudni, hogy bőrünk állapota folyamatosan változik az életkor, hormonális változások, külső tényezők pl.: időjárás, étkezési szokások hatására. Lényeges, hogy iszunk-e kellő mennyiségű folyadékot, fogyasztunk-e vitaminokat, ásványi anyagokat…stb.

Az évszakok változásaival bőrünk igényei is változnak, elérkezett az idő, hogy krémet válts!

A szél és a hideg ellen védő testesebb, zsírosabb krémeket érdemes könnyedebbre cserélni.
A kozmetikai kezelések során számos dolog segíti a bőr regenerálódását, megújulását amire az otthoni arcápolás során nincs lehetőség. A mitesszerek, pattanások szakszerű eltávolításán túl a gépi kezelések, a masszázs segítik a bőr vérellátását, anyagcseréjét fokozni, a bőrt feszesíteni, emellett számos bőrproblémára nyújthat megoldást egy-egy kozmetikai kezelés.
Tavasszal a napsugárzás erősödik, ennek köszönhető, hogy megjelenhetnek pigment foltok, szeplők. Jó, ha már most elkezdünk gondolni a fényvédelemre, megelőzésre.