SMINK A MINDENNAPOKBAN

Érezd magad Jól a bőrödben…


A szépség nemcsak annyi, hogy csinosak és jól öltözöttek vagyunk! Nem számít, hogy magas vagy-e vagy alacsony, vékony vagy, esetleg teltebb…
A szépség titka a magabiztosságod, az önbizalmad és a személyes varázsod! Persze a szépség szubjektív, mindenkinek mást és mást jelent, de egy kis ragyogás, szép smink mindenkinek erősíti az önbizalmát. Segít kibékülni önmagaddal és ezzel egy csapásra jobban érezni magad, hogy képes legyél megmutatni valódi szépséged.
A smink eszköz, hogy jól érezd magad.

A KEVESEBB NÉHA TÖBB!

A sminkelés nem más mint kiemelése a legelőnyösebb vonásainknak.
A sminknek egyszerűnek és természetesnek kell lennie, hogy az ARC legyen az, amit észrevesznek és megcsodálnak nem pedig a festék!
Az egyszerű és természetes jelen esetben azt jelenti, hogy arcbőrödnek megfelelő szereket válassz és ezeket évszakonként cserélgesd, hogy mindig a bőröd természetes tónusához igazodjon. Minden azon múlik, hogyan választod meg a színeket!

Hogyan válasszunk színeket?

Fontos, hogy olyan jó minőségű alapanyagokat használj melyek illenek bőröd tónusához, illenek bőröd természetes árnyalatához.

Alapozó

Választásánál mindig végezz csík tesztet, hogy biztos lehess benne, tényleg a bőrszíned tónusának megfelelőt használsz-e. Mindig természetes fényben végezd el a csíktesztet, legalább három különböző árnyalattal kezdd, hogy össze tudd hasonlítani és kontrasztba tudd állítani őket.

Szemfesték

Vedd figyelembe a szemed színét, bőröd tónusát, válassz olyan árnyalatot ami kihozza a szemed természetes színét. A lényeg olyan színt válassz, amely a szemed színének ellentéte. A barna szeműeknek van a legkönnyebb dolguk, könnyedén hangsúlyozhatják a természetes szemszínüket.
Úgy fesd ki magad mintha mindig fehér ruhában lennél, így majd átragyog a saját, természetes szépséged, ami nem tompulhat el a ruha vagy a smink mögött.

Szemkihúzás

Használj semleges árnyalatokat, hogy kiemeld szemed formáját és a tekinteted pl.: szürkésbarna, fekete, barna

Pirosító

Jókedvű ragyogást ad az arcnak, felélénkít. A fortély csupán annyi, hogy megtaláld azt a pirosítót, ami természetes és semleges, de mégis ragyogóvá, élettel telivé varázsolja arcod. Legkönnyebben úgy választhatod meg, ha megfigyeled sportolás után milyen a természetes „arc pirosítod”.

Rúzs

Színének megválasztásánál nagyon is számít a méret! Ha szép telt ajkaid vannak, nyugodtan választhatsz sötétebb árnyalatokat, ha azok mennek bőröd tónusához. A világosabb tónusú rúzsok a vékony ajkakat teltebbé varázsolják.
A sötét árnyalatú szájfesték öregít, a melegebb, élénkebb rúzs fiatalít, mert hangsúlyozza bőröd melegebb tónusait és élettel telivé varázsolja arcodat.

„Vedd észre a szépségedet – szeresd azt, aki vagy, minden nap.”