ROSACEA LÉZERES KEZELÉSE

A rosacea jellemzően a hölgyek arcán előforduló, krónikus lefolyású, kiújulásra hajlamos gyulladásos folyamat. A tünetek legenyhébb formája amikor az arcbőr érzékennyé, szárazzá, kipirosodásra hajlamossá válik. A környezeti hatások irritálóan hathatnak (pl. napfény, hideg, szél...) sűrű, apró értágulatok jelenhetnek meg, amitől az arc pirossá válik. Súlyosabb stádiumban az orcákon, orron gyulladásos pattanások jelennek meg. A rosacea kiváltó okát pontosan nem ismerjük, bizonyos dolgok provokálni tudják a tünetek megjelenését. Ilyen provokáló tényező lehet a tökéletlen emésztés, a stressz, túl fűszeres ételek, alkohol, amik ronthatnak az aktuális bőrállapoton. Külső hatások közül a napfény, a szeles, hideg idő, a rosszul megválasztott kozmetikai termékek provokálják a tünetek kialakulását.

A kezelés célja, hogy kiiktassuk az irritáló faktorokat és megtaláljuk az érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr kezelésére hatékony megoldást. Az arc értágulatai lézerrel, megfelelő táplálkozással hatékonyan kezelhetők.
Rosacea lézeres kezelésével a bőr gyulladásos folyamatai megszűnnek, az állandó bőrpír visszahúzódik és megszűnik, az érfalak megnyugszanak, a bőr hidratáltsága javul és stabilizálódik.
Figyeljünk a csípős, a túl hideg és túl meleg ételek és italok, valamint az alkohol fogyasztására, a forró fürdő kerülendő, mert ezek fokozzák a rosaceás tüneteket.
A Rosacea lézeres kezelése eredményes megoldást nyújt az aktív rosacea tüneteinek kezelésére, a rosacea nyugalmi állapotának hosszú távú fenntartására, valamint a túlzottan érzékeny bőr kezelésére.

Javasolt kezelési ütem:
Aktív rosacea esetén: 10 alkalmas kúra
(1-2. héten heti kétszer, 3-4. héten heti egyszer, 5-6. héten heti kétszer)

Nyugalmi állapotú rosacea esetén: 6 alkalmas kúra
(6 héten keresztül, hetente egy alkalommal)

A hosszú távú eredmény eléréséhez kiemelten fontos a 3-4 hetente elvégzett, fenntartó lézeres kezelés.