SZÉPÍTŐ ALVÁS

A mindennapi alvás mennyisége és minősége legalább annyira fontos bőrünk számára mint az, hogyan ápoljuk.
A jó alvás a bőrön is megmutatkozik: üde, kisimult, hiszen az alvás nemcsak fontos, de meghatározó tényezője is bőrünk egészségének, fiatalosságának megőrzésében. A szervezet az alvás ideje alatt tud regenerálódni, a mérgektől megszabadulni, ezért nagyon fontos, hogy meglegyen a szükséges idő a pihentető alváshoz!

Mivel segítheted elő bőröd egészségének és fiatalosságának megóvását?

 • esti bőrápolás- az arcbőr egészséges működéséhez és szépségének megóvásához elengedhetetlen a megfelelő tisztítás és ápolás. Soha ne feküdj le úgy, hogy nem tisztítottad meg arcbőrödet, legyen ez egy kis rituálé a mindennapok során. A smink és egyéb környezeti szennyeződések nemcsak eltömítik a pórusokat, ezáltal komedókat, gyulladt pattanásokat idézve elő, de rendkívül módon korlátozza a bőrt az éjszakai regenerálódásban, ezáltal fokozza a bőr öregedési folyamatait.
 • cseréld gyakran a fejpárna huzatot- problémás bőrök esetén ez különösen fontos a bőrkép javulása érdekében!
 • alváshoz szatén vagy selyemhuzatú párnát válassz - megelőzhetők az alvás közben keletkező finom redők és ráncok, mert ezeken a textileken kevesebb gyűrődés alakul ki az arcbőr és a párna között.
 • feküdj hanyatt- megelőzhető a szarkalábak és a dekoltázs ráncainak kialakulása. A bőrt érő folyamatos nyomás hatására, különösen azon az oldalon, amelyiken jobban szeretsz aludni, előbb-utóbb elmélyülhetnek a ráncok. A hanyatt fekvéssel megelőzhető a nyak- és hátfájás kialakulása, mert a fej, nyak és gerinc semleges helyzetben tud maradni.
 • lefekvés előtt kerüld a túl fűszeres ételeket és tömény alkoholos italokat- az alkohol tartalmú italok dehidratálják a bőrt, a sok só fogyasztása szem alatti karikák, ödéma kialakulásához vezethet.
 • az elektronikai eszközök (tévé, mobiltelefon) zavarják a nyugodt alvást. Zárd ki ezeket a zavaró tényezőket a hálószobádból.
 • sötétítsd be a hálószobát – ha nehezen tudsz elaludni, csinálj teljes sötétséget éjszakára a szobában
 • használj elalvást segítő, nyugtató illóolajokat- Mandarin (Citrus reticulata ze) illóolaj, Római kamilla (Chamaemelum nobile) illóolaj, Levendula super (Lavandula super) illóolaj
 • használj regeneráló, éjszakai krémet - a bőr megújulása, regenerációja az éjszakai órákban a legaktívabb, a tápláló hatóanyagok könnyebben szívódnak fel a bőrbe. Az éjszakai krémek tartalmazhatnak hialuronsavat, Q10-koenzimet, A- (retinolt), C- és E-vitamint, aminosavakat, AHA gyümölcssavakat, panthenolt, kollagént stb. Ezáltal csökkenthetik a ráncok mélységét, javíthatják a bőrsejtek regenerációját, fokozhatják a bőr saját kollagén termelését.
 • A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás tehát elengedhetetlen a bőr szépségéhez. Ebben az időszakban regenerálódnak a sejtek, megújul a bőr, és általában véve az egész szervezetben számos olyan biológiai – hormonális és metabolikus – folyamat zajlik le, amely éber állapotban nem tud végbe menni. Ha ezek a folyamatok zavart szenvednek, annak nem csupán a bőrön mutatkoznak meg jelei, hanem a szervezet más területeire is kihathat.

  " SZÉP(ÍTŐ) ÁLMOKAT!"