HOSSZÚ FORRÓ NYÁR...


RAGYOGÓ BARNA BŐR

A barna bőrt szépnek, egészségesnek látjuk és valljuk be ki ne szeretne gyönyörű egyenletes és ragyogó barna bőrt?
A napsugárzás, légkondicionálók, vízi sportok, strandolás alaposan lestrapálja, megviseli a bőrt (száraz, dehidratált, pigmentfoltos, bőr öregedés).
A nyári időszakra jellemző, hogy a bőr pórusai és vérerei kitágulnak, fokozódik a verejtékezés és a bőr erőteljesebben zsírosodik. A szennyező anyagok, a por könnyebben megtapad a bőrön, eltömítve a pórusokat amellett a bőrön lévő kórokozók is gyorsabban szaporodhatnak. Következésképpen könnyebben alakulhatnak ki pattanások az arc bőrén, háton és mellkason. Ezért nagyobb gondot kell fordítani a rendszeres arctisztításra, tisztálkodásra!

Milyen szabályokat érdemes szem előtt tartani a vágyott szín és a ragyogó bőr eléréséhez?

Használjunk rendszeresen arclemosót, tonikot és érdemes könnyedebb, hidratáló krémeket használni, ezzel is biztosítva bőrünknek a szabad légzést.
A megfelelő krém kiválasztásakor a fényvédelemre is ügyeljünk, vagy éjszakai krém esetében a napozás utáni extra táplálásra.

Fényvédelem

Évről évre megtapasztalhatjuk, hogy az UV sugárzás egyre erősebb!
A bőr védelmi funkciója, hogy fokozott pigment termeléssel védekezik a fényhatások ellen. A napfény széles spektrumú sugárzás, mely infrasugárzásból (szemnek láthatatlan, de érezhető hősugárzás), látható fénysugarakból, és ultraibolya sugarakból állnak, mely nem láthatók DE szemre, bőrre hatással vannak!
UV-A sugarak hatolnak a legmélyebbre, áthatolnak a hámrétegen, direkt pigment képzők (a már meglévő melanint sötétíti), erősen szárít, bőröregedésében, vízvesztésében és a korai ráncok kialakulásában szerepet játszik.
UV-B sugarak a melanin képzést fokozza, gyulladáskeltő, bőrpírt, lemezes hámlást, pigment foltokat okozhat.
UV-C sugarak normál esetben a bőrfelszínig hatolnak, fertőtlenítő hatásuk van, bőrgyulladást, kötőhártya-gyulladást idézhet elő.
A napfény jótékony hatása a D-vitamin termelése.
A különböző fényvédő termékek védelmet jelentenek a káros UV sugarak ellen, megakadályozzák a nap okozta foltok kialakulását, a bőr idő előtti öregedését.

Napozás utáni védelem

A napozás utáni krémek pótolják a bőr elvesztett nedvességtartalmát, kellemesen hűsítenek, nyugtatnak.

Folyadékpótlás

A felnőtt ember szervezete átlagosan kb. 60% vizet tartalmaz. A kor előre haladtával csökken a szervezet víztartalma, ettől lesz ráncosabb a bőr, lazábbak a szövetek, és gyengébb a keringés is.
A szervezet alapvető életfolyamatai a kiegyensúlyozott vízháztartástól függnek. A káros anyagok kellő vízfogyasztás mellett tudnak kiválasztódni. A vesén kívül a légzést, a vérkeringést és a mirigyek működését a szervezet víztartalma szabályozza. Minél több tiszta vizet iszunk, annál jobb lesz a vérkeringésünk, annál intenzívebben tudnak a bőrön, a vesén és az emésztőszerveken át is kiürülni a szervezetből a káros anyagok. Keringésünk felpezsdül, izmaink és bőrünk tónusosabb lesz!
A nap folyamán egyenletesen elosztva fogyasszunk a nyári napokban legalább 3 liter folyadékot! Ha nem iszunk kellő mennyiségű vizet kimerültnek, levertnek érezhetjük magunkat és számíthatunk a fejfájásra!

A kellemes közérzethez fontos, hogy…

  • mindig legyen nálad friss víz
  • legalább 3 L vizet igyál naponta
  • egyél friss zöldséget és gyümölcsöt, ezek sok folyadékot és létfontosságú ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaznak.
  • Smink

    Felejtsd el a sminket, mert a bőr irritációját és idő előtti öregedését okozhatja! Ha közvetlenül, hosszabb ideig éri nap az arcodat, akkor az alapozó, a szemfestékek, és egyes arckrémek is allergiás reakciókat válthatnak ki erős fény hatására. A festék könnyen beleéghet a bőrbe, ráncosodást és foltosodást okozhat, melyet egyszerűbb megelőzni, mint utána kezelni.
    Mindig gondosan tisztítsd meg a bőrödet mielőtt kifekszel a napra!

    A napfénynek sajnos a jótékony hatása mellett számos káros hatása is van a bőrre (pl.: bőr öregedése, pigmentfoltok kialakulása, dehidratáció) , ezért ha úgy érezzük, hogy a házi ápolás kevés, érdemes elmenni kozmetikushoz masszázsra, feltöltő hidratáló kezelésre, testi és lelki felüdülésre.
    Kozmetikai kezelések, bőrradírozás után TILOS direkt napnak kitenni a bőrt 2-3 napig, használj fényvédő faktoros krémet vagy természetes fényvédőket! pl.: sheavaj, kakaóvaj


    Kellemes nyarat kívánok!