FÜLBELÖVÉS UTÁNI ÁPOLÁSI TANÁCSOK

A megfelelő ápolás elengedhetetlen a szép és egészséges fül érdekében.
A fülbelövést követően tartsa be a kezelési előírásokat és ne feledkezzen meg a rendszeres ápolásról. A fülbelövést követően jelentkező fertőzések nagy része a nem megfelelő utókezelések következménye.
A kezelési útmutató segítséget nyújt a megfelelő gyógyulás elősegítésére és a komplikációk elkerülésére.
Csak tiszta kézzel nyúljon a fülhöz és a fülbevalóhoz!
Tisztítsa meg a lyukat a fülcimpa mindkét oldalán és legalább naponta kétszer a fülbevalók eltávolítása nélkül kenje be a frissen lőtt lyukat Studex Ear Care fülápoló oldattal, vagy Studex After Piercing utókezelő oldattal, illetve Studex Ear Care fülápoló zselével. Forgassa el a fülbevalót kétszer vagy háromszor 180° fokkal jobbra és balra (félfordulat). Ügyeljen arra, hogy a haja ne akadjon be a fülbevaló kapocsba.
Ügyeljen arra, hogy a füle a két tisztítás között a lehető legkevesebb nedvességgel érintkezzen.

Mit ne tegyen?

Feleslegesen ne nyúljon a fülbevalóhoz, illetve ne vegye ki azt.
Ne szorítsa a kapcsot szorosan a fülre. A kapocsnak mindig a fülbevaló szárának hátsó részén kell elhelyezkedni, mert ez biztosítja a megfelelő szellőzést. Ott található a fülbevaló kapcsának megfelelő rögzítését biztosító perem.

Hogyan segíthető elő a gyógyulás?

Legalább 6 hétig ne vegye ki a belőtt fülbevalót a fülcimpából, és legalább 12 hétig ne vegye ki a fülbevalót a fül porcos részéből.

6 hét (fülcimpa), illetve 12 hét (porc) után a belőtt fülbevaló kivehető és a kívánt fülbevalóval kicserélhető.

Az első 5 hónapban (fülcimpa esetén ), illetve 12 hónapban (porc esetén) nehéz fülbevalót ne használjon.
A fülbevaló szára nikkelmentes orvosi acélból, illetve egyéb antiallergén anyagból készüljön.
Studex által forgalmazott Sensitive (Érzékeny) vagy Select (Választék) sorozat valamennyi darabja optimális cserefülbevaló.

Ügyeljen arra, hogy a friss lyuk ne érintkezzen hajjal, samponnal, illetve szappannal. Zuhanyzás vagy fürdés után alaposan öblítse le a fület vízzel, majd kenje be a Studex utókezelő termékeivel.
A fülbelövés után közvetlenül jelentkező kisebb fokú duzzadás és pirosodás normális jelenség. Ha betartja a kezelési útmutatóban foglaltakat, ezek a tünetek 48 óra után megszűnnek.
Erőteljes fájdalom, duzzadás vagy pirosodás esetén haladéktalanul forduljon orvoshoz.

A porc jellegzetességei:

A porc gyengébb tápanyag-ellátása miatt a szúrás helye a fülcimpához képest lényegesen hosszabb gyógyulási időt (akár 3 hónap) igényel.