BŐRÖD MEGHÁLÁLJA A TÖRŐDÉST!

A szép bőr titka a megfelelő tisztítás, folyadék bevitel, egészséges életmód! A tisztítást reggel és este (szükség esetén naponta többször) végezzük, kíméletesen eltávolítva a szennyeződéseket, sminket. A szennyező anyagok megtapadása a bőr felszínén a bőrlégzést gátolja, oxigén hiányt okoz. Azt tapasztalom, hogy amikor először érkezik hozzám egy Vendég és kikérdezem milyen termékeket használ, hogyan reagál bőre az időjárásra...stb. tágra nyílt szemekkel néznek, zavartan mosolyognak. Sajnos sokan nincsenek tisztában milyen termékeket kellene használni és melyek az arctisztítás helyes lépései! A nem megfelelően kiválasztott krémek használatával ronthatunk bőrünk állapotán! Fontos tudni, hogy bőrünk állapota folyamatosan változhat, ezért elengedhetetlen a megfelelő készítmények kiválasztása! A készítményeket mindig előzetes diagnosztizálás és bőrtípusnak megfelelő, a bőr érzékenységét, jelenlegi állapotát figyelembe véve ajánlja a kozmetikus! Nem elhanyagolható az évszakok váltakozása sem, hiszen más krémet használunk egy meleg nyári napon és mást a téli hideg, nyirkos időben.

Tisztítás helyes lépései, mi mire való:

Kézmosás! Nagyon fontos, hogy NE nyúljunk arcunkhoz piszkos kézzel, főleg ne nyomkodjuk!

  • Arctej /Tisztító hab – smink és a szennyeződések eltávolítása
    A tisztító habot személy szerint nagyon szeretem, mert gyorsan, hatékonyan tisztít és hidratál.
    Erősebb smink eltávolítására használjunk sminklemosót!
    Vattakorong segítségével vigyük fel az arctejet és finoman töröljük át vele arcunkat. Tisztító habot nedves bőrre vigyük fel, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk be, hagyjuk pár percig hatni, majd tiszta vízzel mossuk le.
  • Tonik –visszaállítja a bőr pH-t és felkészíti a bőrt a további aktív hatóanyagok befogadására, frissít.
    Csepegtessünk kis mennyiséget a tenyerünkbe és finom mozdulatokkal ütögessük be a bőrbe.
  • Bőrradír – az elhalt hámsejtek eltávolítása, bőrlégzés fokozása, beindítja a sejtek regenerációs folyamatait
    Hetente egyszer használjuk, körkörös mozdulatokkal finoman masszírozzuk be a bőrbe, majd vízzel mossuk le.
  • Tonik - bőr Ph normalizálása, felszíni hidratálás
  • Szérum - A szérumok koncentrált formában tartalmazzák a hatóanyagokat, elegendő kis mennyiséget a bőrön eloszlatni és finom mozdulatokkal bemasszírozni.
  • Hidratálás – ezek lágyabb, könnyen felszívódó finom textúrájú krémek, pótolják a bőr nedvességtartalmát, növelik a nedvességmegkötő képességét, valamint védik a bőrt a káros UVA és UVB sugaraktól. (amennyiben tartalmaz fényvédőt) Reggeli és napközbeni használatra.
  • Táplálás – ezek a krémek testesebbek, a bőr táplálására, regenerálására, a sejtek megújulására szolgálnak.
    Esti használatra
  • Szemkörnyék ápolás - Arcunk “legkényesebb” része ugyanolyan törődést és odafigyelést igényel, hiszen a szem környékén a legvékonyabb a bőr. Szemünk mindent elárul, gyakran karikás, dehidratált, petyhüdt, duzzadt…stb.
  • Soha ne feküdjünk le úgy, hogy nem tisztítottuk meg arcbőrünket, legyen ez egy kis rituálé a mindennapok során. Szánjunk időt Magunkra és bőrünk ápolására, havonta legalább egyszer menjünk el egy tisztító, regeneráló vagy bármilyen kényeztető kezelésre, mert bőrünk meghálálja a törődést! Gondoljunk bele mi mindenre van időnk csak éppen Magunkra nincs?! Rendszeres kozmetikai kezelésekkel és a megfelelő otthoni készítményekkel bőrünk újra üde, élettel teli, ragyogó, finom puha tapintású lesz.