ÉVEINK TÜKRE…

A ráncainkat szerethetjük is, meg nem is…
Akár akarjuk, akár nem… az évek előbb utóbb nyomot hagynak!

A bőr öregedése külső és belső tényezőkre vezethető vissza. A belső öregedés genetikailag meghatározott, a bőr fokozatosan veszít víztartalmából, egyre kevesebb faggyút termel, elvékonyodik és szárazabbá válik.
A kollagén és elasztikus rostok aránya csökken, a vízveszteség miatt a bőr egyre rugalmatlanabbá, petyhüdtebbé válik. A bőr szépen, lassan megereszkedik és kialakulnak a statikus, mélyebb ráncok.
Ez természetes folyamat, amit kis odafigyeléssel lelassíthatunk.
A külső öregedést a különböző környezeti hatások idézik elő: napfény, dohányzás, nem megfelelő mennyiségű víz fogyasztása, rossz szokások, nyomás hatására keletkező ráncok, stressz, túlzott kávé fogyasztás, kevés alvás, mozgásszegény életmód…stb.
Ne felejtsd el, hogy a szervezet az alvás ideje alatt tud regenerálódni, a mérgektől megszabadulni, ezért nagyon fontos, hogy meglegyen a szükséges idő a pihentető alváshoz!
A bőrben lévő elasztin és kollagén rostok elbomlása a túlzott napozás hatására felgyorsul, ami finom vonalak és a ráncok mélyüléséhez vezet.
Harmincas éveinktől kezdve az öregedés számtalan jele mutatkozhat az arcon, a szemen, a dekoltázson és a nyaki területeken.
A külső hatások miatt bekövetkezett öregedésért mi magunk és az életmódunk is felelős.

Természetes megoldások ráncok ellen a teljesség igénye nélkül:

  • hidratálás: a bőr hidratálása belülről fakad!
    A belső hidratáltság elsődleges feltétele a bőrsejtek megújulásának, illetve e megújulási folyamat felélénkülésének. A mindennapi vízfogyasztás elengedhetetlen az egészség és szép bőr fenntartásához, a bőr rugalmasabb, puhább, simább és fiatalosabb lesz, segít enyhíteni a szem alatti sötét karikákat. Ha nem iszunk elegendő vizet, az anyagcsere folyamatok lelassulnak, a felhalmozódó salakanyagok pangást és gyulladást idéznek elő a szervezetben.
  • fogyassz minél több nyers zöldséget és gyümölcsöt pl.: gyömbér, sárgarépa, citrom, uborka…stb.
  • fogyassz vitaminokat, ásványi anyagokat pl.: A, B, C, E vitamin, szilícium, cink…stb.
  • használj különféle olajat:
    A megfelelően megválasztott növényi olajok alkalmazása elengedhetetlen a bőr számára, melyek táplálják és aktív hatóanyagokkal látják el .
    pl.: kókuszolaj: élénkíti a vérkeringést, ezáltal segíti a sejtek tápanyagfelvételét, csökkenti a ráncokat, rugalmassá teszi a bőrt.
    szőlőmagolaj: kiváló érett, száraz bőrre
    jojobaolaj: növeli a bőr rugalmasságát, selymessé, puhává varázsolja a bőrt, megelőzi a ráncok kialakulását, a meglévő ráncokat csökkenti.
  • mozogj, sportolj rendszeresen, minél többet tartózkodj friss levegőn.
  • ne felejtkezz meg róla, hogy az arcbőr egészséges működéséhez és szépségének megóvásához elengedhetetlen a megfelelő tisztítás és ápolás!

    SZERESD AZT...
    AKI VAGY MINDEN NAP!